7 de febrer del 2014

Fotos dels Tres Tombs a Esparreguera

imatge de dos cavalls esperant que els diguin de seguir caminant

La setmana passada, vaig dir al post d'un cap de setmana productiu, que havia estat productiu per molts motius i que fins i tot havia vist cavalls!

Doncs sí, a la Festa dels 3 Tombs. Durant el mes de gener i febrer s'acostuma a celebrar per diferents pobles de Catalunya, i l'últim cap de setmana de gener, li toca a Esparreguera.

I com no podia ser diferent, vaig sortir, càmera en mà, a fer fotos. Si voleu veure algunes fotografies més que vaig fer durant la festa, podeu xafardejar el meu àlbum dels Tres Tombs que he fet a flickr o continua llegint aquest post. Crec que dels pocs reportatges que he fet fins ara, aquest, és del què n'estic més contenta!




Els 3 Tombs

foto dels carruatges de tir i treball dels 3 tombs d'Esparreguera

Per a qui no ho conegui, és una festa popular on s'acostuma a donar tres voltes a tot el poble amb cavalls, carruatges i altres animals de tir com els burros o les mules. Se celebra per St. Antoni Abat, que és el patró dels animals. Generalment ho organitzen associacions d'amics dels cavalls, escoles d'equitació, gent que té hípiques o que es dediquen al món equí en general.



Antigament es feia les voltes dels animals al voltant d'una foguera, però amb el temps ha anat canviant i amb el cristianisme es va passar a fer-se al voltant de les esglésies, amb l'objectiu d'anar a beneir els animals, tant gats i gossos, com conills, porcs, ocells o cavalls.

Aquest any, fins i tot hi havia una zebra!

foto d'un cavall presumit mirant a la càmera
A mi és una festa que m'encanta perquè, tot i que cada any és el mateix, els cavalls m'agraden molt i no em canso mai de mirar-los. Els trobo elegants i senyorials.

foto d'un carruatge dels 3tombs passant per davant de casa
Si més no, és diferent sortir un dia de casa i trobar-te com si haguéssis viatjat en el temps fins a l'època de les diligències i els carruatges ;D

Aquí segueix un mosaic, resum de les fotos que vaig fer de la festa.

recull d'imatges dels 3 tombs d'Esparreguera 2014

Si en voleu veure'n més o veure-les en gran, podeu anar al meu àlbum dels Tres Tombs.

2 comentaris:

  1. Ah!! ya me estaba preguntando yo dónde estaban esos caballos! me quedé esperándolos desde que leí tu post pasado. Ya sabés que a mi también me encantan :)

    No conocía la 'Festa dels 3 Tombs' y me pregunto...cómo puede ser después de vivir prácticamente todo mi vida ahí?! Qué mal! :/

    Por cierto, muy buena la elección de una serie en B&W. Y me encantaron las tomas en ángulo picado.

    ResponElimina
    Respostes
    1. jeje!bueno, no te apures, yo creo que esta tradición es más bien cosa de los pueblos!;D

      El B&W no me lo pensé mucho. Creo que lo tenía en mente antes de empezar a hacer las fotos! Me lo pedía a gritos! No sé...

      Esperé a colgarlas hoy porqué el pasado viernes colgué la foto de LVM sobre cámaras. Quiero intentar colgar los viernes alguna foto que haya hecho durante la semana o en algún momento. A ver si lo consigo. Es un reto que seguro me hará mejorar mis fotos y la forma de verlas! Así nos vamos de fin de semana con alguna imagen bonita (espero!;P)

      Y lo del ángulo picado, no podía hacer otra cosa: estaba en casa cuando empezaron con las vueltas. Le da una visión diferente, verdad?!;P Luego ya bajé a terminar el reportaje!;D

      Elimina