27 de març de 2015

Dues maneres de fer ous de Pasqua


(Versión en castellano al final del post)*

S'acosta Setmana Santa i és tradició pintar ous de Pasqua. En aquest tutorial, il·lustro el pas a pas de dues opcions senzilles per fer amb  nens, i no tan nens:

Il·lustració sobre com pintar ous de pasqua. ©Imma Mestre Cunillera

L'origen dels ous de Pasqua ve de la deesa del mes d'abril dels països anglosaxons, Eastre. Representació de la fertilitat (d'aquí els ous) y que tenia com a símbol terrenal el conill. Diuen que a Bèlgica, els nens flamencs homenatjaven la deesa amagant ous pintats al jardí de casai havent-los de trobar. Quants més en trobaves, més caramels tenies.

Sempre m'he preguntat com ho fa la gent perquè quedin tan bé i no fer malbé l'ou. I buscant... ja ho veus: La solució és ben fàcil. T'animes a pintar-ne?
--------------------------------
* Dos formas de hacer huevos de Pascua
Se acerca Semana Santa y es tradición pintar huevos de Pascua. En este tutorial, ilustro el paso a paso de dos opciones sencillas para hacer con niños y no tan niños.

El origen de los huevos de Pascua viene de la diosa del mes de abril de los países anglosajones llamada Eastre. Representación de la fertilidad (de ahí los huevos) y que tenía como símbolo terrenal el conejo. Dicen que en Bélgica, los niños flamencos homenajeaban la diosa escondiendo huevos pintados en el jardín de casa y buscándolos. Cuantos más encontrabas, más caramelos tenías.

Siempre me he preguntado cómo lo hace la gente para que queden tan bien y no estropear el huevo. Y buscando... ya lo ves: la solución es muy fácil. ¿Te animas a pintar alguno?
--------------------------------
Saps més maneres? Com pintes els ous de pasqua? Ho celebres?
¿Sabes más formas? ¿Cómo pintas los huevos de pascua? ¿Lo celebras?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada