24 d’abril del 2015

L'endemà de Sant Jordi

(Versión en castellano al final del post)*

Com ha anat Sant Jordi? Ja has començat el llibre que et van regalar? Ja tens la rosa posada en un gerro amb aigua? Després de la Diada, creix la falera per llegir i per avançar en la nova adquisició literària.

Jo espero arribar al vespre i començar a llegir. Però sovint em passa que començo un llibre i si l'haig de deixar, em trobo que no tinc un marcador de pàgina per saber el punt on m'he quedat i llavors agafo qualsevol clip, o un retall de paper, la targeta del metro... perquè facin aquesta funció.

I penso: Per què no tinc un punt de llibre en condicions? Hi haig de posar remei. Així que, si em passa a mi, potser a tu també.

Doncs no et preocupis perquè he dissenyat un punt de llibre, aprofitant la vinyeta que vaig il·lustrar dilluns per celebrar que començavem la setmana de Sant Jordi, perquè te'l puguis descarregar i imprimir.
L'únic que has de fer és:
  1. Imprimir la il·lustració.
  2. Retallar per la línia negre.
  3. Enganxar-lo en una cartolina (o imprimir-lo directament sobre la cartolina).
  4. Gaudir-lo marcant la pàgina on t'has quedat del llibre que t'estiguis llegint.
A més, tens dues opcions:
El nivell bàsic, per si t'estimes més que el punt de llibre tingui forma rectangular, o el nivell expert, per si prefereixes donar-li forma al punt, resseguint la il·lustració.

I si a sobre, vols afegir un grau més de professionalitat,  pots retallar la línia de la boca del drac i fer que mossegui la pàgina. T'ho mostro en la següent imatge:

Tu tries.

Pràctic, oi? Doncs només has de clicar en la il·lustració de les dues opcions que hi ha més amunt,  per descarregar-te el punt de llibre de Sant Jordi i fer-lo servir tantes vegades com vulguis.

I si creus que aquest fantàstic punt de llibre li pot interessar a algú, no dubtis a passar-li el link al post  perquè també se'l pugui descarregar.

--------------------------------
El día siguiente a Sant Jordi (Día del libro)

¿Qué tal fue el día del libro? ¿Ya has empezado el que te regalaron? Si sigues la tradición catalana, ¿ya has puesto la rosa en un jarrón lleno de agua? Después de ese día, crece el afán por leer i avanzar con la nueva adquisición literaria.

Yo espero a que llegue la noche para empezar a leer. Pero a menudo me pasa que empiezo un libro y, si tengo que dejarlo a medias, me encuentro que no tengo ningún marca-páginas para saber el punto en el que  me quedé el día anterior y suelo coger cualquier clip, o un trozo de papel, la tarjeta de metro... para que cumplan esa función.

Y pienso: ¿Porqué no tengo un punto de libro decente? Tengo que poner remedio a ese problema. Así que, si esto me pasa a mi, quizá a ti también.

Pues bien, no te preocupes porqué he diseñado un punto de libro, aprovechando la viñeta que ilustré el lunes para celebrar que empezaba la semana de Sant Jordi, para que te la puedas descargar e imprimir.

Lo único que tienes que hacer es:



  1. Imprimir la ilustración.
  2. Recortar por la línea negra.
  3. Pegarlo a cartolina (o imprimirlo directamente sobre la cartolina).
  4. Disfrutarlo marcando la página donde te has quedado cuando has dejado el libro que te estás leyendo.
 Además, tienes dos opciones:

El nivell básico, por si prefieres que el punto de libro tenga forma rectangular, o el nivel experto, por si te gusta más darle forma, resiguiendo la ilustración.

Y encima, si quieres añadirle un grado más de profesionalidad, puedes recortar la línia de la boca del dragón y hacer que parezca que muerda la página. Te lo muestro en la siguiente imagen:

Tu escoges.

Práctico, verdad? Pues sólo tienes que clicar en la ilustración de las dos opciones que encuentras más arriba, para descargar tu marca-páginas de Sant Jordi y utilizarlo tantas veces como quieras.


Y si crees que este fantástico marca-páginas ilustrado puede interesarle a alguien más, no dudes en pasarle el link al post para que también pueda descargarlo.
--------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada